Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

Снимка: БГНЕС

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество. 

В тази връзка Радев и Пендаровски отбелязаха очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония. Разговорът бе проведен по инициатива на президента Стево Пендаровски, който поздрави Румен Радев за встъпването в длъжност и му пожела успешен мандат.


Още от категорията

ГЕРБ ще върне проучвателния мандат, ако “Продължаваме промяната” не състави кабинет

Президентът Румен Радев призова партиите да влязат в диалог, за да функционира държавата. В началото на консултациите за връчването на проучвателен мандат след оставката на кабинета "Петков" той изтъкна, че наред с икономическата, социалната,..

публикувано на 27.06.22 в 15:01

Президентът Джо Байдън прие акредитивните писма на българския посланик в САЩ Георги Панайотов

Няма американски натиск върху България по въпроса за Северна Македония, каза българският посланик в САЩ Георги Панайотов часове след като президентът   Джо Байдън прие официално акредитивните му писма. "Няма още официална реакция на решението на..

публикувано на 27.06.22 в 11:02

За първи път от век Русия е в технически дефолт

За първи път от 1918 г. Русия обяви дефолт по своя суверенен дълг в чужда валута, съобщи Bloomberg. Това стана заради международните санкции срещу Москва след руската агресия в Украйна и невъзможността на руските банки да покрият задължение по падеж от..

публикувано на 27.06.22 в 08:45