Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

Снимка: БГНЕС

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество. 

В тази връзка Радев и Пендаровски отбелязаха очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония. Разговорът бе проведен по инициатива на президента Стево Пендаровски, който поздрави Румен Радев за встъпването в длъжност и му пожела успешен мандат.


Още от категорията

Руското консулство във Варна

Русия затвори консулствата си в България

Руското посолство в България съобщи, че консулските служби в София и във Варна спират работа. Генералното консулство в Русе също затваря до месец поради липса на персонал, след обявеното от премиера Кирил Петков експулсиране на 70 руски дипломати от..

публикувано на 29.06.22 в 12:49
Йенс Столтенберг

Вратата на НАТО остава отворена за нови членове

Президентът Румен Радев е начело на българската делегация в Мадрид за срещата на върха на НАТО . Преди началото на форума Турция вдигна своето вето срещу присъединяването на Финландия и Швеция. Генералният секретар на Алианса Столтенберг заяви, че..

публикувано на 29.06.22 в 08:51

Втори ден на разговори при президента за намиране на формулата за ново правителство

Партия "Има такъв народ" е готова да преговаря за съставяне на правителство, но не на всяка цена, обяви председателят на парламентарната й група Тошко Йорданов на първите за деня консултации при президента за връчване на проучвателен мандат.  Вчера..

обновено на 28.06.22 в 11:53