Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

Снимка: БГНЕС

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество. 

В тази връзка Радев и Пендаровски отбелязаха очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония. Разговорът бе проведен по инициатива на президента Стево Пендаровски, който поздрави Румен Радев за встъпването в длъжност и му пожела успешен мандат.


Още от категорията

Русия заплашва прибалтийските държави в НАТО

Украйна и Молдова получават статут на кандидат член на ЕС , реши Европейският съвет по общи въпроси на ниво посланици. Това е записано в проекторешението, което ще одобрят на 23 юни лидерите на ЕС, съобщи украинската агенция UNIAN. Русия провежда..

публикувано на 22.06.22 в 09:02

Външната комисия в НС ще обсъди френското предложение за РСМ

Парламентарната Комисия по външна политика днес ще обсъди френското предложение за решаване на спора между властите в София и Скопие. Проектът предлага българските условия към Северна Македония да бъдат включени в преговорната рамка за..

публикувано на 22.06.22 в 06:15

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде гласуван след 19.00 часа на 22 юни

В Народното събрание приключиха осемчасовите дебати по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу кабинета. На извънредно заседание в сряда вечер той ще бъде гласуван от депутатите, обяви временният председател на НС Мирослав Иванов. Вотът на..

публикувано на 21.06.22 в 19:26