Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бюджетният дефицит вероятно ще достигне 6%

Снимка: стоп кадър - nova.bg

Изчислено на базата на внесения бюджет, за 2022г. е предвидено дефицитът за тази година да бъде 4.1 на сто, коментира на брифинг Кирил Ананиев от ГЕРБ, цитиран от БТА. По думите му, обаче това не е истинската цифра, защото в края на миналата година са били изписани като касов разход над 2 млрд. лв. и вероятно ще стигне до около 6 процента. Според Ананиев, това е първото българско правителство, което няма своя програма. „Имам 30 години стаж в МФ и нямам спомен бюджетът да се прави по този начин, като изключим 1997 год., когато бюджетът се правеше всеки месец – посочи Ананиев и добави: - Не бих желал да се връщаме към тази стара практика“.


Още от категорията

Горският сектор допринася за 5% от БВП

Горският сектор е жизненоважен, защото създава работни места и допринася за 5% от БВП. Пред лесовъди и представители на дървообработващата и мебелната промишленост в Троян, заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов посочи, че усилията на..

публикувано на 16.06.22 в 18:32

Част от оборудването за АЕЦ "Белене" отива за АЕЦ "Козлодуй"

Националната електрическа компания ще може да продаде на АЕЦ "Козлодуй" част от оборудването, намиращо се на площадката на АЕЦ "Белене". Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Става въпрос за филтри, вентилатори и други, важни за изпълнение..

публикувано на 15.06.22 в 19:29

ИТН искал удължаване на договора с “Газпром”, твърди зам.-министър

“Има такъв народ” е предложил договорът с „Газпром“ да бъде продължен, докато се намери сигурен източник на доставки, и това е една от причините за разрива в отношенията между кабинета и Министерството на енергетиката, съобщи пред “Евронюз България”..

публикувано на 11.06.22 в 14:01