Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в чужбина не искат да се завърнат в родината

Снимка: tuk-tam.bg

Сънародниците ни зад граница не смятат да се завърнат трайно у нас, показват резултатите от проучване на популярната глобална общност на българите по света "Тук-Там". А тези от тях, които все пак допускат подобна възможност, я определят като евентуално дългосрочно намерение в бъдещето.

Българите в чужбина настояват за изборни промени, които да им позволят повече възможности за участие в изборите у нас. В момента се постига 25% избирателна активност зад граница, съобщи Димитър Иванов от Мрежата на българските изборни доброволци по света. Допитването на "Тук-Там"е осъществено сред близо 2500 българи в 80 държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж..

публикувано на 17.04.24 в 15:18

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05