Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в чужбина не искат да се завърнат в родината

Снимка: tuk-tam.bg

Сънародниците ни зад граница не смятат да се завърнат трайно у нас, показват резултатите от проучване на популярната глобална общност на българите по света "Тук-Там". А тези от тях, които все пак допускат подобна възможност, я определят като евентуално дългосрочно намерение в бъдещето.

Българите в чужбина настояват за изборни промени, които да им позволят повече възможности за участие в изборите у нас. В момента се постига 25% избирателна активност зад граница, съобщи Димитър Иванов от Мрежата на българските изборни доброволци по света. Допитването на "Тук-Там"е осъществено сред близо 2500 българи в 80 държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази".  "Авторът е..

публикувано на 12.04.24 в 09:05

Магията на българските шевици завладя консулството ни в Ню Йорк

Модно ревю на дрехи с народни мотиви, дело на варненската дизайнерка Мая Неделчева се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Елегантната колекция е била представена от танцьорите на ансамбъл Gorana Dance, научаваме от публикация на..

публикувано на 10.04.24 в 22:10
Алексей Пампоров

"Свързване на гласовете. Диаспората" представя историите на 82-ма българи зад граница

Онлайн платформата за човешки права "Маргиналия" с подкрепата на фондация "Томсън" е подготвила проекта "Свързване на гласовете. Диаспората", представящ 82 документални истории на хора от българската диаспора в ЕС, САЩ и Канада. Проектът ще бъде..

публикувано на 10.04.24 в 08:35