Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България спечели голямата награда за значим принос в развитието на БНР

4
Снимка: БНР

Дневният подкаст “България днес” на Радио България, който се излъчва на девет езика, беше отличен с голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио. Годишната награда “Сирак Скитник” на името на първия директор на Радио София се присъжда от 2001 г. за принос в развитието на БНР като обществена медия.


Вече повече от 85 г. ние градим образа на България по света, общуваме с нашите сънародници зад граница и се опитваме навсякъде да популяризираме по най-добрия начин българската култура и българския дух ”, заяви главният редактор на Радио България Красимир Мартинов след получаването на наградата. Той изтъкна, че в Радио България работят едни от най-добрите журналисти и най-висококвалифицирани чуждоезикови специалисти. 

Генералният директор на БНР г-н Милен Митев връчва наградата на главния редактор на Радио България Красимир Мартинов
На церемонията в Първо студио на БНР генералният директор Милен Митев заяви, че изминалата година е била изпълнена с предизвикателства. “Днес аз съм оптимист за бъдещето на БНР, тъй като виждам, че в него продължава да има хора, които работят не за заплата, а за кауза, виждам, че има и много протегнати отвън ръце, които подкрепят тази кауза”, добави той.  

Лили Големинова получи наградата за радиожурналистика от вицепрезидента Илияна Йотова, която беше гост на церемонията в Първо студио на БНР
Индивидуалната награда за радиожурналистика получи Лилия Големинова от Радио София, а колективната награда спечели поредицата “История на изкуството за деца” на програма “Христо Ботев”.

Радио България участва с номинации и в тези две категории – на Венета Николова и на съвместната рубрика и подкаст с програма “Хоризонт” “Родина зад граница”. Церемонията за годишните награди беше уважена от много гости – сред тях и вицепрезидентът Илияна Йотова, която връчи една от наградите.

Още за церемонията и останалите наградени вижте тук.
Снимки: БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45
Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05