Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Станимир Беломъжев със сребърен медал в ски ориентирането

Снимка: Facebook/ Stanimir Belomazhev

Станимир Беломъжев спечели сребро на продължаващото край Чепеларе европейско първенство по ски ориентиране. Българинът се нареди втори на дългата дистанция. По 30-километровото трасе той финишира само 20 секунди след норвежеца Йорген Баклид, бронзът остана за Андрей Ламов от Русия.
„Много тежко състезание, обикновено изминаваме разстоянието за около 90 минути, сега ни бяха необходими 120. При температура минус 12 градуса, силен вятър и снеговалеж съм щастлив, че стигнах до медалите. Това отличие бе много важно както за мен, така и за българското ориентиране, което отново доказа, че е способно на европейски и световни успехи“, заяви Беломъжев минути след финала.

Още от категорията

Трето злато за България на Европейското първенство по вдигане на тежести

Българите спечелиха трети златен медал в Тирана на европейското първенство по вдигане на тежести. В категорията 67 кг Валентин Генчев победи категорично конкуренцията и стана шампион в двубоя само с 4 опита. Генчев премина безгрешно през 133, 135..

публикувано на 31.05.22 в 09:51
Иван Димов и Габриел Маринов със старши треньора Иван Иванов

Второ злато за България на Европейското първенство по вдигане на тежести

Иван Димов спечели титла, а Габриел Маринов завоюва бронзов медал в категория до 61 кг на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Това е второ злато за България от шампионата, след като Ангел Русев стана шампион при 55-килограмовите...

публикувано на 30.05.22 в 09:48

Ангел Русев спечели европейска титла във вдигането на тежести

20 годишният Ангел Русев защити своята европейска титла в щангите, като взе златото от първенството в Тирана. Състезателят остана трети в движението изхвърляне със 113 кг. Но в изтласкването беше недостижим и с постижение от 144 кг. събра  в общия..

публикувано на 29.05.22 в 17:22