Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Дано си там, дано те има…“ – песен за най-съкровеното у човека

Снимка: youtube

„Дано си там“ е новата песен на ФСБ. Музиката е от Румен Бояджиев и Константин Цеков, създатели на легендарната група. Стиховете са на поетесата Живка Шопова, написала немалка част от текстовете на известни и обичани песни в репертоара на групата, както и на Васил Петров, Детската вокална група „Бон-Бон“ и др. „Това е песен за най-съкровеното у човека – вярата в добрите сили над нас, които ни закрилят“, споделя Живка Шопова.

Основана като студиен проект през далечната 1975 г., ФСБ устоя на много бури, но успя да остане сред предпочитаните рок групи на поколения българи. А песента, която ви предлагаме, за броени дни се изкачи на първа позиция в класацията Топ 20 на БНР.

„Дано си там, дано те има… В душата си те скрих да не е зима…Моля се и още чакам… Дано си там, дано те има…“

Още от категорията

Пианистката Борислава Танева със своя студентка в НМА “П. Владигеров”.

Пианистката Борислава Танева на международните сцени

Името на Борислава Танева свързваме с изявите й на пианист и педагог, но към тях прибавяме и факта, че е автор на  клавирни пиеси за деца. Интересът към творчеството наследява от баща си – именитият български композитор Александър Танев. В негова памет..

публикувано на 27.10.09 в 09:06

„Славей” ми пее

Славеят  е малка пойна птичка, прочутата със своя глас и вълшебно звучащи трели. Името й са избрали певиците от квартет „Славей”, известен по цял свят. Основан през 1991 година от Надка Караджова, той е събрал още три певици – известни солистки от..

публикувано на 23.10.09 в 12:07

Оркестрови и камерни произведения на Мирослав Данев събира нов компактдиск

Оркестрови и камерни произведения на Мирослав Данев, композирани в периода 1986 - 2007 г., събира новият компактдиск, издаден от музикалната къща "Гега ню". В записа участват Кремена Ачева и Христо Христов - флейта, Костадин Йоцов - обой, Вангел..

публикувано на 23.10.09 в 10:51