Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дано си там, дано те има…“ – песен за най-съкровеното у човека

Снимка: youtube

„Дано си там“ е новата песен на ФСБ. Музиката е от Румен Бояджиев и Константин Цеков, създатели на легендарната група. Стиховете са на поетесата Живка Шопова, написала немалка част от текстовете на известни и обичани песни в репертоара на групата, както и на Васил Петров, Детската вокална група „Бон-Бон“ и др. „Това е песен за най-съкровеното у човека – вярата в добрите сили над нас, които ни закрилят“, споделя Живка Шопова.

Основана като студиен проект през далечната 1975 г., ФСБ устоя на много бури, но успя да остане сред предпочитаните рок групи на поколения българи. А песента, която ви предлагаме, за броени дни се изкачи на първа позиция в класацията Топ 20 на БНР.

„Дано си там, дано те има… В душата си те скрих да не е зима…Моля се и още чакам… Дано си там, дано те има…“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05