Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мониторинговата група към LIBE изслушва главния прокурор Иван Гешев

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е поканен да участва в изслушване в Европейския парламент, организирано от мониторинговата група към LIBE – Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Заседанието се провежда на 27 януари, при закрити врата. В мониторинговата група към LIBE, която се състои от 14 души, участват представители от всяка политическа група в ЕП. 

На закритата среща се очаква управляващите в България да представят своите планове за реформа в съдебната система и въвеждането на отчетност на главния прокурор, а също и за ефективни законодателни промени в борбата с корупцията. Във фокуса на срещата ще бъдат също медийната свобода и предотвратяването на т.нар. SLAPP дела срещу журналисти и граждански активисти, като форма на съдебен тормоз.

Още от категорията

Празник в небето по повод 110 години от първия боен полет на българската авиация

4-часова интензивна летателна програма са подготвили пилотите от Авиобаза Граф Игнатиево по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения...

публикувано на 24.06.22 в 14:40

По съседски: Събития с балкански адрес

Скопие с 5 условия пред ЕС, за да приеме френското предложение за преговори Северна Македония отхвърли предложението на френското председателство за вдигане на ветото и начало на преговори със Скопие за членство в ЕС. След срещата на върха..

публикувано на 24.06.22 в 13:55

Тежкотоварният трафик между България и Румъния нараства 2,5 пъти

Зам.-ръководителят на Посолството на Румъния в София Богдан Цебрян заяви, че тежкотоварният трафик между двете страни се е увеличил на 250% спрямо миналата година. Заради войната в Украйна и затварянето на Черно море задръстванията на..

публикувано на 24.06.22 в 10:31