Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мониторинговата група към LIBE изслушва главния прокурор Иван Гешев

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е поканен да участва в изслушване в Европейския парламент, организирано от мониторинговата група към LIBE – Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Заседанието се провежда на 27 януари, при закрити врата. В мониторинговата група към LIBE, която се състои от 14 души, участват представители от всяка политическа група в ЕП. 

На закритата среща се очаква управляващите в България да представят своите планове за реформа в съдебната система и въвеждането на отчетност на главния прокурор, а също и за ефективни законодателни промени в борбата с корупцията. Във фокуса на срещата ще бъдат също медийната свобода и предотвратяването на т.нар. SLAPP дела срещу журналисти и граждански активисти, като форма на съдебен тормоз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30