Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08