Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.


Още от категорията

Топло със следобедни валежи над Източна България и в Централния Балкан

Във вторник  ще е слънчево. По-значителна облачност ще има в Източна България. На места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще са от 27 до 32°, в София – 27°.  Над Черноморието  ще е облачно. На много места ще..

публикувано на 27.06.22 в 18:05

Най-много русофили в България живеят в провинцията

Според данни на Евробарометър за русофилството в Европа 13% от българите имат "много позитивно" отношение към Русия и още 30% – "общо взето положително". Българските русофили са равен дял при мъжете и жените. Най-негативно отношение към Русия има сред..

публикувано на 27.06.22 в 10:33

За второ поредно денонощие няма починали с установен Covid

123 са новите случаи на Covid-19 в страната за последните 24 часа или със 117 по-малко спрямо ден по-рано. Над 68% от новозаразените не са ваксинирани. Положителни са 10,8% от направените 1134 теста, при 12,2% на показателя в неделя, сочи порталът..

публикувано на 27.06.22 в 09:11