Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10

34 градуса максимална температура в понеделник

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°,..

публикувано на 14.04.24 в 18:30