Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас кандидатства за Европейска младежка столица през 2025 г.

Снимка: burgas.bg

С желание да се представи Бургас като европейски град, в който младите хора осъществяват своите бизнес идеи и създават семейства, започва пътят на морския град в надпреварата за Европейска младежка столица през 2025 г. Инициативата е създадена през 2009 г. от Европейския младежки форум, а единственият български град, получил званието до момента, е Варна. Конкурсът е възможност да се чуе името на Бургас в международен план, да имаме развитие на конферентния и културния туризъм в града.

Зад идеята Бургас да стане Европейска младежка столица застава Габриела Славова, която преди две години се завръща в родината. С детския хор на БНР тя е обиколила целия свят, по-късно е следвала в Япония, Тайланд, Холандия и Германия, а днес е част от екипа на Община Бургас. Младото момиче вярва, че това огромно събитие ще привлече обучители, професионалисти и младежи от целия свят и ще помогне да се подобри инфраструктурата на града. 

През ноември тази година ще стане ясно дали българският кандидат е избран за Европейска младежка столица, информира БНР-Бургас. Предстои разработването на информационен портал, ще се разчита и на активното съдействие на неправителствените организации, занимаващи се с младежки дейности, туризъм, образование и култура.

Съставил: Весела Кръстева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05

50 години от българското изобретение на лазер с пари на меден бромид

Институтът по физика на твърдото тяло към БАН днес тържествено ще отбележи 50 години от изобретяването на лазер с пари на меден бромид. Този лазер е българско изобретение, пуснато в действие за първи път от акад. Никола Съботинов през 1974 г...

публикувано на 24.04.24 в 07:30

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35