Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37