Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Президентът Георги Първанов връчи държавни отличия на Михайло Пантич и Сърджан Пириватрич

Президентът Георги Първанов връчи орден "Св. Св. Кирил и Методий" - първа степен, на сръбския писател и литературен критик Михайло Пантич за изключителния му принос за популяризиране на българската история и култура в Сърбия. Георги Първанов връчи..

публикувано на 03.12.09 в 12:34

Първата в Източна Европа галерия за аборигенско изкуство се открива в София

Първата в Източна Европа галерия за аборигенско изкуство се открива в София днес от 19.00 ч. - в Аrt Eternal Gallery /ж.к. "Младост" 1, ул. "Димитър Моллов", бл.28. Досега такива галерии има в Париж, Лондон и Берлин, отбелязват..

публикувано на 03.12.09 в 10:17
Кадър от филма „Моon Lake”

Митът за Орфей и Евридика в основата на филма „Моon Lake”

Истинско предизвикателство за сетивата предлага в новия си филм „Моon Lake” Иван Станев, известният театрален авангардист, който от години живее в Германия. Снимана край Камен бряг, Тюленово и Шабла, творбата поразява с невероятно красиви кадри, с естетски..

публикувано на 01.12.09 в 14:16