Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Американският университет в България получи дарение от 4 млн. щатски долара от фондация "Америка за България" за построяването на студентски център

Американският университет в България /АУБ/ получи ново дарение от 4 милиона долара от фондация "Америка за България", съобщиха от висшето училище в Благоевград. Дарената сума е в допълнение към дарените вече 1 000 000 долара, които фондацията..

публикувано на 30.11.09 в 11:06

Справочник "Социални услуги в град София" ще бъде разпространяван безплатно в столицата

Справочник "Социални услуги в град София" беше официално представен днес в столицата. Проекта е осъществен от сдружение "Здравен форум" след спечелен конкурс по програма Европейски проекти и развитие на гражданското общество". Той е..

публикувано на 30.11.09 в 10:33

Православната църква почита паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани

Православната църква почита днес паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос. Името на Св. Андрей често се среща в Евангелието. За него се споменава в разказа за нахранването на народа с пет..

публикувано на 30.11.09 в 08:41