Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

"Осем жени" – премиера в Младежкия театър

Мая Бабурска играе ролята на любимата си актриса Изабел Юпер от филма "Осем жени" в едноименния спектакъл по пиесата на Робер Тома в Младежкия театър "Николай Бинев". Постановката на младата режисьорка Биляна Петрова ще има премиера тази..

публикувано на 05.11.09 в 08:36

Премиерата на документален филм за 75-годишнината на БНР ще се състои в музикалното училище "Любомир Пипков"

Премиера на документалния филм "Славеите на Българското радио" ще се състои днес от 19.00 ч. в концертната зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Филмът е посветен на 75-годишнината на Българското национално..

публикувано на 04.11.09 в 08:47

Изложбата "Аполония Понтийска – столетие археологически проучвания" се открива в НАМ

Изложбата "Аполония Понтийска - столетие археологически проучвания" се открива днес в Националния археологически музей. Организатори на еспозицията са Националният археологически институт с музей при БАН и Археологическият музей в Созопол. От..

публикувано на 03.11.09 в 11:17