Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Автори от София и Бон получават втора награда в интернет конкурса за разказ за български писатели от страната и чужбина

В интернет конкурса за кратък разказ на съвременна тема за български писатели от страната и чужбина са присъдени две втори награди по 800 лв. - на Виктория Благоева от София - за "Госпожата и майсторът на мебели", и на Емануил Видински от Бон - за..

публикувано на 30.10.09 в 08:08

“Срещи с Иречек” – нов документален филм разказва за известния историк и видяното от него в България

“През 1879-а Константин Иречек е 25-годишен, но вече е доцент по история и география на Югоизточна Европа в Пражкия университет и автор на книга, която е изненадала научния свят. “История на българския народ” излиза в началото на 1876 г. – само месеци преди..

публикувано на 29.10.09 в 14:25

ЮНЕСКО подкрепя политиката на България за опазване и съхраняване на културното наследство

Заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов, който е на работно посещение в Париж, се срещна с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, съобщи отдел "Връзки с обществеността и медийна политика" на Министерството на културата. На срещата..

публикувано на 28.10.09 в 16:11