Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Читалищата коригират кризисно цените на услугите

Читалищата ще коригират цените на услугите и дейностите си съобразно тежката икономическата ситуация в страната. Това заяви днес в Перник заместник-изпълнителният директор на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Промяната се налагала заради..

публикувано на 22.10.09 в 09:09

Работи на 110 български автори, носители на международни награди за графика и илюстрация излагат на "Шипка" 6

Работи на 110 български автори, носители на международни награди за графика и илюстрация, събира изложбата "Графиката - посланик", която се открива днес от 18.00 часа в галерията на "Шипка" 6. Организатори са Съюзът на българските..

публикувано на 22.10.09 в 07:19

Книга и филм за Александър Геров представят в галерия "Средец" за 90-годишнината от рождението на бележития поет

Книгата с произведения на Александър Геров и спомени за него "Бяла приказка. Поезия. Писма. Спомени" ще бъде представена днес от 17.30 ч. в галерия "Средец" на Министерството на културата /МК/. Томчето излиза с финансовата помощ на..

публикувано на 22.10.09 в 07:06