Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

БНР подкасти:

Още от категорията

На Роберто Боланьо и Радослав Парушев е посветено първото издание на "Литературна сцена" в Театрална работилница "Сфумато"

На Роберто Боланьо и Радослав Парушев е посветено първото издание на поредицата "Литературна сцена" с водещ Георги Тенев в Театрална работилница "Сфумато" - тази вечер от 19.00 часа, съобщиха организаторите от театъра и издателство..

публикувано на 26.10.09 в 11:10

Българската православна църква почита паметта на Св. Великомъченик Димитрий Мироточец

  ЬСв. Великомъченик Димитрий Мироточец. Празникът е наричан от народа Димитровден. Димитрий се е родил в трети век в Солун. Баща му е бил градоначалник. Когато Димитрий поотраснал и можел да разбира истината, родителите го въвели в молитвената стая и..

публикувано на 26.10.09 в 09:11

Никола Гюзелев получава титлата Доктор хонорис кауза

Почетното звание на БАН “Doctor honoris causa” на оперният певец Никола Николов Гюзелев ще бъде връчено официално на 26 октомври в Големия салон на БАН. Гюзелев превъплъщава героите си на големите оперни сцени в Европа, Северна и Южна Америка, Япония:..

публикувано на 25.10.09 в 15:14