Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Какъв е бил Дон Кихот през вековете, показва Националната библиотека

През годините романът на Сервантес “Дон Кихот де ла Манча“ е провокирал въображението на редица художници илюстратори. Всеки от тях е вложил частица от себе си и е интерпретирал по неповторим начин героите и техните приключения. Как е ставало това,..

публикувано на 07.06.22 в 15:31

Документална изложба разказва за дните на Ататюрк в София

Изложба под надслов „Дните на Мустафа Кемал Ататюрк в София (27 октомври 1913 г. – 02 февруари 1915 г.)“ ще бъде открита днес в столичната изложбена зала “Архиви” в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова и на турския посланик у нас Айлин Секизкьок...

публикувано на 06.06.22 в 06:00

В София беше представен луксозен албум с творчеството на големия Иван Милев

В средата на март ви разказахме за първата международна изложба на художника Иван Милев, която беше открита в галерия "България" в Рим, по повод 125 години от неговото рождение. Открива се първата международна изложба на Иван Милев Тогава..

публикувано на 05.06.22 в 11:35