Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлина с дъх на свобода в новата песен на „Фондацията“

Снимка: архив

„Нека да се съмне!“ –  е възклицанието, с което започва новата песен на Кирил Маричков и „Фондацията“, една от любимите групи, събрала звездни имена от българската рок сцена.

„Нощ покрила е земята, нощ навън и вътре в мен. Някой скрил е светлината в облак черен… Крехък дъх е свободата, тихо е посята в личната ми тишина…“ Текстът – съдържателен и оптимистичен, в който небесата пеят „с дъх на свобода“, е написан от Добрин Векилов–Дони, чийто характерен глас също ще разпознаете сред вокалите.

„Светлина – ражда се светът…

Светлина – да растат цветята…

Светлина – пеят небесата…

Светлина – пътят на крилата…“

Музиката и аранжиментът са от Кирил Маричков, а песента за съвсем кратко време се оказа на четвърта позиция в класацията Топ 20 на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15