Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заведенията в София бойкотират противоепидемичните мерки

Снимка: БГНЕС

Мащабните съвместни проверки на 5 институции отчетоха, в първия ден от въвеждането на вечерен час и ограничен капацитет на работа (27 януари), че заведенията масово отказват да спазват мерките. 

Въпреки актовете за нарушение на заповедта, на стойност между 300 и 1000 лева за физическо лице и между 500 и 2000 за юридическо, собствениците на заведения смятат да бойкотират заповедта на здравния министър и тази вечер. Независимо от предупрежденията за масови проверки и глоби те заявиха, че ще продължат работата си както обикновено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10

България днес – 15 април 2024 г.

От дни начело на България е поредният служебен кабинет, този път с министър-председател Димитър Главчев. Как това ще се отрази на пътя ни към еврозоната и достатъчно ли ще е времето за изпълнение на поетите задачи – отговорите търсим в..

публикувано на 15.04.24 в 19:00
ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16