Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Инна от Украйна: Помогнете! Не искаме война, но ще защитаваме нашата Украйна до последната капка кръв!

4
Снимка, предоставена от пресслужбата на украинското МВР, показва последствията от експлозия в сградата на военна част в Киев, 24 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Току-що по телевизията показаха обстрел на военната част във Виница и извозването на ранените цивилни. На 20 км от Киев, в Бровари, обстрелват военната част, чува се даже при нас, а ние сме на 60 км от там. Току-що прелетя ракета към Киев“ – така приятелката на Радио България от Киев Инна описва ситуацията в нейния град, след като рано тази сутрин руски военни части нападнаха Украйна.

В емоционален разказ пред колежката ни Десислава Семковска от руската секция на Радио България, Инна, чието пълно име не излагаме от съображения за сигурност, призова целия свят да помогне на Украйна и да спре действията на руския президент Владимир Путин. По думите ѝ, хората са в паника и много от тях търсят спасение на запад. Запознайте се в оригинал с нейната изповед, без редакторска намеса:

„При нас започна истинска война. Ние сме толкова миролюбиви, ние просто искаме да живеем! Обявено е военно положение, събудихме се в 5 сутринта от звука на взривове. Недалеч от нашата къща в Киев е свален самолет. Руснаците настъпват по цялата граница. Вече са унищожени наши военни складове в много области. Във Виницка област стреляха по военните части, сега евакуират ранените. В Ивано-Франковската област е взривено и гори летището. Сега обстрелват Лвовската хеликоптерна част, те унищожават военни стратегически обекти. В паника хората бягат на запад, на бензиностанциите и по пътищата е задръстено. Ние живеем до военното летище във Василково. По него също стреляха, бяха изстреляни 7 ракети. Ние искаме всички вие да знаете: искаме да живеем! Никого не сме нападали и не сме се канили да нападаме. Имаме деца, днес всички училища са затворени. Децата се страхуват, ние ги успокояваме, прегръщаме. Ние сме много миролюбиви и мечтаем всичко да е наред. Ние много ви обичаме, но ще защитаваме нашата Украйна до последната капка кръв. Когато всичко това свърши, аз много се надявам…. помогнете, целият свят, помогнете, спрете това непонятно същество, защото ще е лошо за всички, той няма да спре само с Украйна. Ние много ви обичаме!“

Дякуємо, болгарські друзі!!!

Снимки: ЕПА/БГНЕС, Ройтерс

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Традиционната журналистика у нас няма своя младежка публика

Според изследване на Националния статистически институт (НСИ) за 2023г. над 88% от домакинствата в Българияимат постоянен достъп до Интернет. Повечето потребители изпoлзвaт aĸтивнo oнлaйн мpeжaтa вceĸи дeн, а над 95% от тях ca aĸтивни и в социалните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10