Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хибридната новина за мини в Черно море торпилира летния туризъм

Илин Димитров
Снимка: bgtourism.bg

Спекулациите за плаващи мини в Черно море навредиха на предстоящия летен туристически сезон, каза за Радио Варна на БНР председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.  

"Това беше изцяло хибридна новина, която попречи на предстоящия сезон. След разпространяването на информацията, започнаха масови отписвания на резервации от Германия. Работим изключително активно за промотирането на България като сигурна и безопасна дестинация", каза Димитров.  

Обичайните руски, украински беларуски туристи няма, как да дойдат ако войната продължи. Устойчиви за България остават туристите от съседните държави идващи с коли, защото цените на горивата ще оскъпят чартърните авиополети, смята Димитров. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10
 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10