Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио България се раздели с един от най-добрите си звукорежисьори

Снимка: БНР

На 28 март на 62 години внезапно ни напусна нашият колега Иван Николов – отговорен звукорежисьор, посветил над 30 години от живота си на БНР. Изключително ерудиран и отдаден на Радиото, той притежаваше завидна обща култура и задълбочени познания в областта на литературата и изкуството. Поколения звукорежисьори и звукооператори в БНР преминаха през неговата школа и се учеха на висок професионализъм. 

В сърцата на екипа на Радио България той ще остане завинаги един от най-обичаните звукорежисьори, който работеше всеотдайно, с усмивка и финес. Изказваме най-искрените си съболезнования на семейството и близките му.

Опелото ще се отслужи на 31 март, четвъртък от 14.00 в столичния храм „Света София“. 

Поклон пред паметта му!

Още от категорията

Петър Петров прави достояние на света първия електронен часовник

Въпросът за първия електронен часовник, публикуван на страниците на Радио България с цел не само да изпита знанията на нашите последователи, но и да пробуди любознателността им, поднесе изненада – включително на българската аудитория. “Кога..

публикувано на 31.05.22 в 12:26
Пиер Колио

Пиер Колио: Франкофонията в България е франкофония на сърцето

От септември 2021 г. Пиер Колио е директор на Френския културен институт и съветник по сътрудничеството и културната дейност към Френското посолство. Повод за срещата ни беше отминалата  наскоро Европейска нощ на музеите, но това ни позволи да..

публикувано на 31.05.22 в 11:48

Българска дизайнерка очарова гостите на фестивала в Кан

Тоалетите на 24-годишната Десислава Тошева се оказаха световно събитие, след като родената в Лом дизайнерка беше представена в шоурума за висша мода на кинофестивала в Кан. Пътят на успеха: Идея за бизнес, родила се от….. необходимостта..

публикувано на 28.05.22 в 14:15