Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България се раздели с един от най-добрите си звукорежисьори

Снимка: БНР

На 28 март на 62 години внезапно ни напусна нашият колега Иван Николов – отговорен звукорежисьор, посветил над 30 години от живота си на БНР. Изключително ерудиран и отдаден на Радиото, той притежаваше завидна обща култура и задълбочени познания в областта на литературата и изкуството. Поколения звукорежисьори и звукооператори в БНР преминаха през неговата школа и се учеха на висок професионализъм. 

В сърцата на екипа на Радио България той ще остане завинаги един от най-обичаните звукорежисьори, който работеше всеотдайно, с усмивка и финес. Изказваме най-искрените си съболезнования на семейството и близките му.

Опелото ще се отслужи на 31 март, четвъртък от 14.00 в столичния храм „Света София“. 

Поклон пред паметта му!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Д-р Евгений Кара – лечителят на души, в когото се уповават все повече хора

Хората в шуменското село Никола Козлево смятат себе си за благословени, защото ден и нощ могат да почукат на една врата и да разтоварят болката си. С усмивка и добра дума ще ги посрещне докторът, който не просто облекчава физическите им страдания, но..

публикувано на 19.02.24 в 09:31
Алесандро Масачи се гордее с българските си корени

Италианският актьор с български произход Алесандро Масачи ще се появи и в нашенски сериал

Роден е в Италия преди 26 години. Майка му е българка, баща му - италианец, а той се гордее, че е носител на две култури и на два езика. Признава, че в София с чувства у дома. А голямата му любов е киното. Алесандро Масачи решава да стане актьор когато е..

публикувано на 15.02.24 в 10:05

Трифон Силяновски – ерудитът, когото комунистическата власт не успя да прекърши

В онова убого време на издялани по партиен калъп човеци да " стърчиш " със собствена осанка било грях, заплащан често с физическо унищожение. Някои обаче оцелявали – с потрошено от изстъпленията в комунистическите лагери тяло, ала с..

публикувано на 14.02.24 в 10:50