Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България се раздели с един от най-добрите си звукорежисьори

Снимка: БНР

На 28 март на 62 години внезапно ни напусна нашият колега Иван Николов – отговорен звукорежисьор, посветил над 30 години от живота си на БНР. Изключително ерудиран и отдаден на Радиото, той притежаваше завидна обща култура и задълбочени познания в областта на литературата и изкуството. Поколения звукорежисьори и звукооператори в БНР преминаха през неговата школа и се учеха на висок професионализъм. 

В сърцата на екипа на Радио България той ще остане завинаги един от най-обичаните звукорежисьори, който работеше всеотдайно, с усмивка и финес. Изказваме най-искрените си съболезнования на семейството и близките му.

Опелото ще се отслужи на 31 март, четвъртък от 14.00 в столичния храм „Света София“. 

Поклон пред паметта му!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-красивата омъжена европейка е българка

През миналата година тя спечели наградата в националния конкурс "Мисис България Интернешънъл", а преди дни бе обявена за най-красивата омъжена европейка. Манита Вартан отнесе титлата "Мисис Европа 2023" на престижния конкурс в Истанбул. Нашата..

публикувано на 01.12.23 в 11:35
Боян Ангелов в студиото на Радио България

Боян Ангелов: В езика е закодирана човешката философия

Най-старата писателска организация в Европа – Съюзът на българските писатели – отбелязва 110 години от своето основаване с официални чествания в София. Председател на съюза е Боян Ангелов – български поет, литературен историк и критик, философ и..

публикувано на 15.11.23 в 19:25

Филантропът Никола Рахнев беше избран за будител на десетилетието

Никола Рахнев бе избран за будител на десетилетието от слушателите и читателите на БНР. Той е носител на отличието "Будител на годината" за 2019 г. На церемония статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание" беше връчена на Рахнев от социалния министър Иванка..

публикувано на 02.11.23 в 10:04