Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът изтъкна необходимостта от изработване на стратегия за туризма

Снимка: Президентство

На среща с ръководството на Националния борд по туризъм, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от дългосрочна национална стратегия за развитие на отрасъла. Той призова за спешни мерки, които да компенсират както очаквания спад на руски и украински туристи, така и нарастващите разходи на бранша.

Държавният глава акцентира и върху нуждата от разработване на активни държавни политики за развитие на дуалното образование, което да включва стажове и практики от областта на туризма в образователния процес.

Той изтъкна като особено важно разработването на активна и успешна международна рекламна кампания на България като туристическа дестинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10

Вижте кои исторически места да посетите навръх Националния празник на България

Над 6 хиляди българи ще се изкачат на паметния връх Шипка на 3 март, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България. Други 25 хиляди наши сънародници пък ще използват почивните дни покрай Националния празник – 3 март , за да посетят..

публикувано на 02.03.24 в 05:30