Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Байков потапя зрителите в ново филмово приключение

Снимка: личен архив

Младата звезда на дублажа у нас, актьорът Петър Байков предизвика сам себе си, впускайки се в работа по екранизацията на романа на английския писател Джон Бъниан „Напредъкът на поклонника“.  Една от най-популярните истории на всички времена, която звучи изключително актуално именно днес, оживява по уникален начин чрез анимацията и множеството гласови актьорски превъплъщения на Петър. 

Сюжетът: За да спаси семейството си и жителите на своя град от предстояща война и разруха, Християн е принуден да избяга и да тръгне сам на дълго и  опасно пътешествие към тайнствено царство, което е изпълнено с ценни уроци, които научаваме неусетно.

Продукцията е американско-български пълнометражен анимационен филм. В проекта Петър Байков влиза освен с цялата си работа като актьор по дублажа, като изиграва всички роли с различни гласове, но и като режисьор, и продуцент. Заглавието на лентата, която излиза на екран на 8 април, е „Пътешественикът: с гласа на Петър Байков“.

„Когато американските продуценти се свързаха с мен за озвучаването на филма почувствах, че това е моя мисия, защото посланието, което носи той, е много силно – да бъдем духовни и по-вдъхновени от живота. Филмът за мен е път към доброто“ – признава Байков в интервю за БНР „Хр.Ботев“ Пътешественикът: с гласа на Петър Байков

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красимир Караилиев от Братислава: Трябва да пазим България и да я показваме на света

Красимир Караилиев е роден в Словакия, но родът му е от България. Потомък е на български градинари, чиято слава се разнася в редица европейски държави към края на ХІХ и в първата половина на ХХ в. Споменът за трудолюбието и изкусното им майсторство е..

публикувано на 01.04.24 в 17:40

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10