Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За четвърти път се провежда автомобилната обиколка на Витоша

Снимка: Classic Vitosha Trophy

В София ще се проведе четвъртото издание на обиколката на планината Витоша с ретро и класически автомобили - Classic Vitosha Trophy. Състезанието в събота и неделя е по модел на подобни събития в Германия, Австрия, Швейцария, разказа за БНР Данаил Пенчев, организатор на проявата. Той уточни, че не става дума за рали, а за надпревара на автомобили, които се движат по пътната мрежа, но в състезателно темпо, с помощта на предварително направена от организаторите пътна книга. Те трябва да стигнат от една точка до друга не най-бързо, а за точно определено време, спазвайки всички пътни ограничения, определени от закона по маршрута, който за втори път ще бъде с обща дължина от 300 километра. В състезанието са заявили участие екипите на 50 автомобила, произведени до 2000 година.

„Най-старият ретро автомобил, които ще видим е от 1928 година“ – каза Данаил Пенчев. Предвидени са различни изпитания за участниците като зареждане на точно количество бензин, паркиране, маневриране, прецизно шофиране и спиране, а за победата е важно да се получат най-малко наказателни точки. За любителите на високите скорости ще има и скоростно състезание, което ще се проведе на самолетна писта извън населените места в полите на Витоша. Пълната програма на Classic Vitosha Trophy е поместена на ФБ страницата на събитието. Съорганизатор е столичният район „Витоша“, по чиято територия ще премине голяма част от маршрута.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06