Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За четвърти път се провежда автомобилната обиколка на Витоша

Снимка: Classic Vitosha Trophy

В София ще се проведе четвъртото издание на обиколката на планината Витоша с ретро и класически автомобили - Classic Vitosha Trophy. Състезанието в събота и неделя е по модел на подобни събития в Германия, Австрия, Швейцария, разказа за БНР Данаил Пенчев, организатор на проявата. Той уточни, че не става дума за рали, а за надпревара на автомобили, които се движат по пътната мрежа, но в състезателно темпо, с помощта на предварително направена от организаторите пътна книга. Те трябва да стигнат от една точка до друга не най-бързо, а за точно определено време, спазвайки всички пътни ограничения, определени от закона по маршрута, който за втори път ще бъде с обща дължина от 300 километра. В състезанието са заявили участие екипите на 50 автомобила, произведени до 2000 година.

„Най-старият ретро автомобил, които ще видим е от 1928 година“ – каза Данаил Пенчев. Предвидени са различни изпитания за участниците като зареждане на точно количество бензин, паркиране, маневриране, прецизно шофиране и спиране, а за победата е важно да се получат най-малко наказателни точки. За любителите на високите скорости ще има и скоростно състезание, което ще се проведе на самолетна писта извън населените места в полите на Витоша. Пълната програма на Classic Vitosha Trophy е поместена на ФБ страницата на събитието. Съорганизатор е столичният район „Витоша“, по чиято територия ще премине голяма част от маршрута.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полицията пази обществения ред с дронове на дербито “Левски” – ЦСКА София

Столичната дирекция на вътрешните работи ще използва видеонаблюдение и дронове, за да предотврати ескалация на напрежението от страна на фенове на днешния мач между вечните съперници “Левски” и ЦСКА София на столичния стадион “Васил Левски”. Засечените..

публикувано на 07.04.24 в 07:00
Нургюл Салимова

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание..

публикувано на 06.04.24 в 10:05

Нургюл Салимова представя България на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова е единствената, която ще представи България, на започващия днес в Торонто Турнир на претендентките за световната титла по шахмат, след като заслужи мястото си там с блестящото си представяне на Световната купа миналия септември, когато..

публикувано на 03.04.24 в 17:41