Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

БНР подкасти:

Още от категорията

Теодор Ушев

Аниматорът Теодор Ушев – посланик на доброто

Приказките са първият начин, по който едно дете опознава света около себе си и започва да разграничава доброто от злото, красивото от грозното, правилното от грешното. Когато пораснем, тези "приказки“ ни биват предавани чрез личните истории на хората..

публикувано на 28.10.22 в 08:10

"По-страшно от войната е гладът" – казвали стари българи в Украйна на Йона Тукусер

Историята е необятно богатство, което е само на едно любопитство и капка критично мислене разстояние от нас. А днес повече от всякога трябва да бъдем "богати" и едно младо момиче ни го напомня чрез силата и провокацията на изкуството. Тя е Йона Тукусер..

публикувано на 24.10.22 в 12:30
Кадър от филма

Френска комедия спечели голямата награда на фестивала "Синелибри 2022"

Филмът "Невинният" спечели голямата наградата на осмото издание на "Синелибри 2022". Френският актьор и режисьор на наградената комедия Луи Гарел не успя да присъства на награждаването, но изпрати от Рим видео поздравление, в което благодари за..

публикувано на 24.10.22 в 11:28