Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

Още от категорията

Близо 400 изпълнители на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново

“Нека спектакълът продължи” – под това мото ще премине Международният фолклорен фестивал, който се открива тази вечер във Велико Търново. В продължение на четири дни 180 чуждестранни и 200 български изпълнители ще представят културата, традициите,..

публикувано на 23.07.22 в 14:06

In Transit: снимки от Нюйоркското метро се озовават в центъра на София

Точно преди година ви разказахме за фотографския проект „In Transit“ на българина Делян Вълчев. Изложбата включва 30 изображения, правени в метрото на Ню Йорк от 2014 година до началото на пандемията от Covid-19 , които бяха показани за първи път..

публикувано на 23.07.22 в 11:05

Започват Дни на класиката в Балчик

От 23 до 30 юли Балчик отново ще бъде завладян от музиката с 13-то издание на Дните на класиката. Събитието се организира от Фондация „Академия Класика“ с подкрепата на Община Балчик, а директорът на фестивала Сава Тихолов е категоричен, че дори и..

публикувано на 23.07.22 в 06:25