Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

Още от категорията

Атанас Маев

Българин влезе в управителния съвет на Европейската мрежа за съвременен танц

Докато артистите в България все още се опитват да вземат глътка въздух и да се съвземат от Covid-паузата на своя талант, то на международно ниво светлината в тунела е все по-видима. След като през миналата година фестивалът за съвременен танц в..

публикувано на 18.07.22 в 12:19

Плевен показва акад. Светлин Русев като щедър дарител и меценат в изкуството

Непоказвани творби от колекцията на акад. Светлин Русев, дарена на родния му Плевен, са представени в едноименната художествена галерия в града. Така   се отбелязват 38 години от официалното откриване на постоянната експозиция. Акад. Светлин..

публикувано на 17.07.22 в 10:05

БНР и Държавният културен институт с общи усилия в популяризирането на българската култура по света

Българското национално радио вече е партньор на Държавния културен институт (ДКИ) към министъра на външните работи в популяризирането на българската култура по света. Това стана възможно чрез подписването на стратегическо споразумение с Института,..

публикувано на 12.07.22 в 17:27