Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

Още от категорията

Обявиха наградите на Световния фестивал на анимационното кино във Варна

Чилийският късометражен филм „Звяр“ на режисьора Уго Коварубиас спечели Гран при на 18-ия Световен фестивал на анимационния филм във Варна. Международното жури определи за най-добър пълнометражен филм бразилската лента „Боб Спит: Ние не..

публикувано на 12.09.22 в 11:02

Пловдив кани на своята "Сцена на кръстопът"

"Театъра Мъдростта" – под това мото преминава поредното издание на Есеннния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив, който се открива днес (10 септември). Както всяка година, програмата предлага богата гама от представления,..

публикувано на 10.09.22 в 10:05

Зрелищни гледки от България в новия сезон на телевизионната поредица „Европа отвисоко“

България е една от шестте страни, които ще бъдат на фокус в National Geographic. Екипът отново се отправя на пътешествие в небесата, за да покаже зрелищни въздушни гледки от Стария континент в новите серии на документалната поредица „Европа отвисоко“...

публикувано на 09.09.22 в 12:20