Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

Свързани подкасти:

Още от категорията

Снимка: Facebook / Проект “Музиката вместо улицата”

В Сливен отваря врати културен център за бедни даровити деца

В Сливен днес ще бъде открит културен център по проекта “Музиката вместо улицата” в подкрепа на даровити деца от ромския квартал “Надежда”. Вече 14 г. големият цигулар Георги Калайджиев, тръгнал някога от същия квартал, помага на малките..

публикувано на 13.09.22 в 07:15

Обявиха наградите на Световния фестивал на анимационното кино във Варна

Чилийският късометражен филм „Звяр“ на режисьора Уго Коварубиас спечели Гран при на 18-ия Световен фестивал на анимационния филм във Варна. Международното жури определи за най-добър пълнометражен филм бразилската лента „Боб Спит: Ние не..

публикувано на 12.09.22 в 11:02

Пловдив кани на своята "Сцена на кръстопът"

"Театъра Мъдростта" – под това мото преминава поредното издание на Есеннния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив, който се открива днес (10 септември). Както всяка година, програмата предлага богата гама от представления,..

публикувано на 10.09.22 в 10:05