Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велошествие и маратонско бягане сред природата се организират в София

Снимка: БГНЕС-архив

На Цветница заедно да покажем как столицата ни може да бъде още по-цветна, спортна и чиста! - Две големи спортни събития се случват в духа на това пожелание днес. В центъра на града започва традиционното велошествие „София кара колело“ и атлетически крос „За по-чист въздух“. Организаторите от "София – Европейска столица на спорта", Столична община и Центъра за градска мобилност очакват десетки колоездачи и бегачи да се включат в събитието. Стартът е точно в 11 часа на площад „Народно събрание“, а маршрутът стига до Южния парк.

Участие в проявата ще вземат български спортни знаменитости сред които олимпийските медалисти по гимнастика Йордан Йовчев и шортрек Евгения Раданова, Ренета Камберова и петте талантливи момичета - лица на инициативата „София – европейска столица на спорта“: гимнастичката Християна Тодорова, фигуристката Александра Фейгин, състезателката по фехтовка Йоана Илиева, най-добрата ни днес представителка в шортрека Катрин Маноилова и Изабела Янкова, носителка на златен медал от Световното първенство по планинско колоездене UCI през 2021 г. в категория девойки.

Точно в 9 часа сутринта ще бъде дадено началото и на 11-то издание на най-голямото пролетно планинско бягане в България край езерото Панчарево. Дисциплините тази година са четири - 10 км на асфалт, 15 километра по планински маршрут, полумаратон от 21 км по черен път с изкачване до връх Бачун в Лозенска планина и маратон от 42 км по черен път с прекосяване на Лозенската планина до Пасарел и обратно. 

Съставил: Весела Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03