Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велошествие и маратонско бягане сред природата се организират в София

Снимка: БГНЕС-архив

На Цветница заедно да покажем как столицата ни може да бъде още по-цветна, спортна и чиста! - Две големи спортни събития се случват в духа на това пожелание днес. В центъра на града започва традиционното велошествие „София кара колело“ и атлетически крос „За по-чист въздух“. Организаторите от "София – Европейска столица на спорта", Столична община и Центъра за градска мобилност очакват десетки колоездачи и бегачи да се включат в събитието. Стартът е точно в 11 часа на площад „Народно събрание“, а маршрутът стига до Южния парк.

Участие в проявата ще вземат български спортни знаменитости сред които олимпийските медалисти по гимнастика Йордан Йовчев и шортрек Евгения Раданова, Ренета Камберова и петте талантливи момичета - лица на инициативата „София – европейска столица на спорта“: гимнастичката Християна Тодорова, фигуристката Александра Фейгин, състезателката по фехтовка Йоана Илиева, най-добрата ни днес представителка в шортрека Катрин Маноилова и Изабела Янкова, носителка на златен медал от Световното първенство по планинско колоездене UCI през 2021 г. в категория девойки.

Точно в 9 часа сутринта ще бъде дадено началото и на 11-то издание на най-голямото пролетно планинско бягане в България край езерото Панчарево. Дисциплините тази година са четири - 10 км на асфалт, 15 километра по планински маршрут, полумаратон от 21 км по черен път с изкачване до връх Бачун в Лозенска планина и маратон от 42 км по черен път с прекосяване на Лозенската планина до Пасарел и обратно. 

Съставил: Весела Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06