Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Дафовска напусна ръководството на българския биатлон

Екатерина Дафовска
Снимка: БГНЕС

Поради здравословни проблеми олимпийската шампионка Екатерина Дафовска  подаде оставка като председател на Българска федерация по биатлон. На следващото си заседание на 11 май 2022 г. Управителният съвет ще насрочи дата за Общо събрание, което да избере новия президент на федерацията. 

Носителката на златен медал от игрите в Нагано наскоро беше преизбрана начело на федерацията, въпреки сериозната опозиция и споровете с Министерството на младежта и спорта за държавното финансиране на Българска федерация по биатлон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентина Георгиева

Гимнастичката Валентина Георгиева спечели квота за олимпиадата в Париж

Най-добрата българска гимнастичка Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок на Световната купа в Баку. Завоюваното отличие й осигури квота за олимпийските игри в Париж, но все още се чака официалното потвърждение от Международната..

публикувано на 09.03.24 в 14:27
Виктория Томова

Виктория Томова победи бивша шампионка от Австралия оупън

Виктория Томова извоюва престижна победа на тенис турнира от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс. В първия кръг тя се наложи с 6:4, 7:6 (5) над състезаващата се за САЩ рускиня София Кенин, която е шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020..

публикувано на 09.03.24 в 10:47

Турнирът "Дан Колов - Никола Петров“ събира борци от 23 страни

От 7 до 10 март в столичната зала "Асикс Арена" ще се проведе 61-то издание на Международния турнир по борба "Дан Колов - Никола Петров“. В надпреварата ще се включат близо 200 състезатели от 23 държави, сред които и призьори от големи..

публикувано на 07.03.24 в 06:15