Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Екатерина Дафовска напусна ръководството на българския биатлон

Екатерина Дафовска
Снимка: БГНЕС

Поради здравословни проблеми олимпийската шампионка Екатерина Дафовска  подаде оставка като председател на Българска федерация по биатлон. На следващото си заседание на 11 май 2022 г. Управителният съвет ще насрочи дата за Общо събрание, което да избере новия президент на федерацията. 

Носителката на златен медал от игрите в Нагано наскоро беше преизбрана начело на федерацията, въпреки сериозната опозиция и споровете с Министерството на младежта и спорта за държавното финансиране на Българска федерация по биатлон.

Още от категорията

Лошото време прекрати плуването на Цанко Цанков от Европа до Африка

Лошо време в Атлантическия океан прекрати преплуването от Европа до Африка през Гибралтарския проток на българския състезател Цанко Цанков, съобщава сайтът Sportal.bg. Състезанието започна перфектно за Цанко Цанков и след изминаването на 7500 метра той..

публикувано на 06.09.22 в 17:26

Завърши тазгодишното велоприключение "Дунав ултра"

10 дни след началото на тазгодишното издание на приключението "Дунав ултра" всички участници достигнаха от Видин до крайната точка – Дуранкулак, по маршрута с дължина 740 км. Тази година най-дългия веломаршрут в страната преодоляха 160 души...

публикувано на 06.09.22 в 16:38

Българин ще се опита да преплува Гибралтарския проток

На 6 септември Цанко Цанков ще се впусне в поредното си предизвикателство - той ще стане първият българин, който ще участва в преплуването на Гибралтарския проток между Испания и Африка, част от веригата маратони Ocean Seven. Стартът е сутринта в..

публикувано на 05.09.22 в 17:04