Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерът Кирил Петков е в Гърция за старта на строителството на газов терминал в Александруполис

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков ще участва днес, 3 май, в церемония по стартирането на строителството на терминала за втечнен природен газ край гръцкия град Александруполис. С 20-процентен дял „Булгартрансгаз“ е сред акционерите в терминала, който се очаква да бъде завършен до края на 2023 г. На него се разчита като възможност за постепенно премахване на зависимостта от руския природен газ. В церемонията са поканени също премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски и президентът на Сърбия Александър Вучич. Очаква се също да се включи и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Още от категорията

Има ли хапче срещу високата инфлация?

Високата инфлацията е истинско изпитание за световната икономика. Ценовият трус в последните месеци беше много силно отчетен в България. Още през април инфлацията при стоките от първа необходимост достигна 20% в страната. Някои от цените бяха..

публикувано на 12.07.22 в 10:01

Вносът на зърно от Украйна тревожи българските земеделци

Добра реколта на пшеница – около 7 млн. тона, очакват тази година българските производители при стандартен добив около 5 млн. тона годишно, прогнозира министърът на земеделието в оставка Иван Иванов. Въпреки благоприятната прогноза българските..

публикувано на 11.07.22 в 11:25

Сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала “Хемус”

Финансовото министерство съобщи за сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала "Хемус", установени по време на проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Ведомството реагира по повод твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за..

публикувано на 09.07.22 в 16:09