Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Турне на американски военен оркестър в България

Снимка: архив

Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа, заедно с Представителния духов оркестър на българските Военновъздушни сили, ще изнесат концерт „Обединени чрез музиката" на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в Античния театър на Пловдив от 18.00 часа, входът е свободен. В програмата са предвидени американски и европейски произведения, музика от Бродуей и Холивуд, джаз и маршове 

"Идването му съвпада с празника на българската армия - Гергьовден. Ние сме радостни, че ще свирим с духовия оркестър на Военновъздушните ви сили – посочи Джеф Уайншенкър от посолството на САЩ в София. – Остава тайна какви са българските произведения в репертоара. Съвместните концерти на Оркестъра на американските Военновъздушни сили показва, че българските и американски военни си сътрудничат не само в общите операции за сигурност. Но и сме обединени през музиката и културата."

От посолството на САЩ съобщиха, че бендът на USAFE, който се изявява в най-добрите световни концертни сцени, радвайки публиката с разнообразното стилистично наследство на американската музика ще продължи турнето си в България. На 7 май ще свири в Държавната опера Стара Загора, а на 9 май в Морската градина  във Варна и в Експо център „Флора“ в Бургас.

Още от категорията

"Танцувай" на Графа и Белослава

В разгара на лятото Белослава и Графа представиха новата си дуетна песен. Направиха го на концерт на Графа във Варна, в средата на юли. След успеха на "Сън" и "Да", "Танцувай" е третият съвместен проект на тези популярни и обичани изпълнители, всеки със..

публикувано на 04.08.22 в 07:10
Мирослава Кацарова

За първи път летен Plovdiv Jazz Fest

От 3 до 5 август ще се проведе първото лятно издание на Plovdiv Jazz Fest.Част от програмата са Мирослава Кацарова, Белослава и бразилката Розалия де Соуза. Концертите ще бъдат в Лятно кино "Орфей" от 21.00 ч. "Лятното издание на Plovdiv Jazz Fest..

публикувано на 03.08.22 в 06:45
Живко Желев

Живко Желев: Мечтая винаги да творя тук в Добруджа, където са корените ми

Родната Добруджа е вдъхновението и силата за творческите идеи на именития ни музикант Живко Желев, който наскоро навърши 60 години. Добруджа е житейската и професионалната му среда, въпреки сериозното предложение за работа в НФА ˮФилип Кутев“,..

публикувано на 28.07.22 в 10:19