Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38