Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

Още от категорията

Положителни са 24 % от пробите за Covid-19

Новите случаи на  Covid-19  за денонощието са 1496. Според данните на Единния информационен портал, 24% от направените 6228 тестове са положителни. Хоспитализираните са 1066, от които 56 в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнични..

публикувано на 05.08.22 в 09:41

В град Левски организират инициатива в памет на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков

В памет на на тримата емблематични творци Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков, в петък, 5 август, от 11.00 часа на общоградско събрание в сградата на община Левски учредяват инициативен комитет за изграждане и поставяне на скулптурна композиция..

публикувано на 05.08.22 в 07:15

Горещ петък, не се очакват валежи

В петък  над страната ще е слънчево. Времето ще е горещо с максимални температури от 31 до 36°, в София - около 31° градуса. Над Черноморието  ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност и умерен североизточен бриз...

публикувано на 04.08.22 в 18:05