Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

БНР подкасти:

Още от категорията

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че..

публикувано на 03.12.23 в 06:00

Температури до 20 градуса в Югоизточна България

През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат и крайните югоизточни райони. През нощта в западната половина от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от..

публикувано на 02.12.23 в 18:15

Протест на хора с увреждания за по-високи пенсии и достъпни лекарства

Хора с увреждания протестираха в центъра на София с искания за по-високи пенсии и добавки от Новата година, а не както е предвидено в проектобюджета от 1 юли 2024 г. Протестиращите настояват също минималната пенсия за инвалидност да се приравни с..

публикувано на 02.12.23 в 17:10