Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

Още от категорията

Сапьори взривиха мина край плажа в Царево

Унищожиха противопехотна мина край плажа в Царево

Военноморските сили реагираха на два сигнала за открити невзривени боеприпаси по българското Южно Черноморие. Тази сутрин противопехотна мина беше унищожена край централния плаж на Царево. Всеки момент се очаква да бъде възстановен достъпът до плажа...

публикувано на 07.08.22 в 11:41
АЕЦ

Ситуацията около Запорожката АЕЦ продължава да буди безпокойство

Рискът от пожар и изтичане на радиоактивни вещества заради стрелбата в района на намиращата се под контрола на руските сили Запорожка АЕЦ - най-голямата атомна електроцентрала в Европа, продължава да предизвиква сериозни притеснения. "Запорожката АЕЦ..

публикувано на 07.08.22 в 09:19

Пореден тежък инцидент с четири жертви на пътя

Четирима души са загинали, а осем са ранени при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе между селата Куцина и Поликраище, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. През нощта автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, се..

публикувано на 06.08.22 в 11:04