Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видео поредица на Радио България "Време за разговор"

Най-доброто време в живота - 1 част

Снимка: Красимир Мартинов

Как изглежда младостта и живота в България през погледа на две студентки от Пловдивския университет – това е основният лайтмотив на новия епизод от видео поредицата на Радио България - „Време за разговор“.

Най-доброто време в живота - 1 част

Герой на първата част е Арина Димова - бесарабска българка от Молдова. Преди по-малко от година тя идва в България, за да изучава „Лингвистика с информационни технологии“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а пред Георги Каиш споделя опита си от живота в чуждата държава и описва културните прилики и разлики между българите в Молдова и сънародниците им в България.

Във втората част ще се срещнем с българската състудентка на Арина – Силвия Любенова, за да научим от нея как се възприемат чуждестранните студенти у нас, лесно ли се общува с тях и доколко нейният мироглед се покрива или различава с този на Арина. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 19 март 2024 г.

Новините от България и българите по света са акцент в "България днес". Евродепутатът Радан Кънев говори за закъснелия европейски дебат в България, а проф. Климент Найденов ни води при бесарабските българи в..

публикувано на 19.03.24 в 19:00

България днес – 18 март 2024 г.

От днес започва Великият или Великденският пост, който християнската църква нарича "предверие на божественото покаяние" или Голяма четиридесетница, през която хората, постейки, се отказват от своите грехове, "очистват се" и се доближават до Иисус..

публикувано на 18.03.24 в 19:00

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни..

публикувано на 15.03.24 в 19:00